2011. július 20., szerda

Mit árul el rólad a kezed?

A hozzáértő szemek sokszor a kezünkből megtudják hogy milyen a személyiségünk, vagy milyen betegség rejtőzködik a szervezetünkben. Egy kis ízelítő, hogy mi magunk is megismerjük a rejtélyeket...


A kéz titkai

Jellem:
Vannak azonban olyan dolgok, amiknek érdemes figyelmet szentelnünk és nem kell feltétlenül szakértőhöz mennünk, hogy megfejthessük a jelentésüket.
Hogy szőrös-e a keze, ami a férfiasságra utal, még a nőknél is, vagy hogy milyen alakú a kézfej. A vaskosabb kezű emberek például többnyire szeretik a természetet, szívesen kertészkednek és szorgosak.
Nagy tenyér: gyors észjárásra, lobbanékonyságra utal. Hallgat megérzéseire, szervezőképessége jó. Az apró részletek nem érdeklik, könnyű becsapni.
Keskeny tenyér: önző egyénre vall, aki kapzsi és zsugori is tud lenni.
Széles tenyér: gazdája jó csapatjátékos, természeténél fogva kedves másokkal.

Betegség:
Ha például sötét elváltozásokat találunk a gyűrűsujj és a tenyértő közötti rész bármelyik területén, az máj-, vese- vagy epeproblémákra utal. A körmön lévő apró fehér pöttyök stresszes életmódról és a velejáró vitaminhiányról tanúskodnak. Az izzadós, nyirkos tapintású kéz gazdája vese- és keringési problémáktól, míg a túl száraz tenyerű gyulladásoktól tarthat.

Beszélnek az ujjak

Tedd le a két kezed az asztalra magad elé, párhuzamosan, és nézd meg felülről, hogy a mutató vagy a gyűrűs ujjad a hosszabb???
A rövid ujjak gyors gondolkodásra, sokszor elhamarkodott döntésekre utalnak. Ez a személy mindig figyelmen kívül hagyja az apró részleteket, ami a későbbiekben problémákat okoz.
A túlságosan rövid ujjak alacsony intelligenciára, hiúságra, átgondolatlanságra és következetlenségre utalnak.
A tenyérrel megegyező hosszúságú ujjak általában kiegyensúlyozottságra, kevés problémára utalnak, persze ez azért az adott élethelyzettől is függ.
A feltűnően hosszú ujjak lassú és nehézkes gondolkodásmódot, túlzott óvatosságot jelentenek.

Hüvelykujj Az akaraterő, megfontoltság és a gazdagság jelei találhatók rajta.
Ha mérete nagy: erős, magabiztos, aktív személyt mutat.
Ha mérete kicsi: határozatlanságot, esetleg gyenge jellemet takar, aki jószándékúan naiv, de ezért könnyen be is csapható.
Ha kellően hajlékony a hüvelykujjad, akkor biztos, hogy nagyon jó az alkalmazkodóképességed, sokoldalúság, adakozó hajlam és mozgékonyság jellemez.
Ha nagyon merev, akkor gyakran vesz erőt rajtad a makacsság és az önzés, olyan dolgokhoz ragaszkodsz, melyek már rég aktualitásukat vesztették.

Mutatóujj /Hatalom ujja/Mutatja az érvényesülési lehetőségeket, és a bekövetkező szerencséket is.
Ha rövidebb, mint a gyűrűsujj, akkor soha nem válik belőled jó vezető, de kiválóan megfelelsz bizalmi állásokra és csapatmunkára.
Ha hosszabb, akkor erős törekvésed van a sikerek hajszolására, és általában el is éred céljaidat. Erős a racionális gondolkodásod, ezért az üzleti élet, a vezető beosztás, irányítás stb a Te területed!!
Ha egyforma, az egyértelműen azt jelzi, hogy komoly vállalkozási kedv él benned, könnyedén belevágsz minden újba.

Középső ujj /Sors ujja/Az életben elfoglalt helyet és a beilleszkedési, illetve a másokhoz való alkalmazkodási képességet is jelzi.
Ez az ujj akkor megfelelő, ha hossza teljesen vagy majdnem egyenlő a tenyér hosszával.
Ha sokkal rövidebb, akkor erőtlenségre utal, mindent könnyen feladsz, nem küzdesz a céljaidért.
Ha viszont feltűnően hosszú, akkor nagyon érzékeny vagy, és állandóan aggodalmaskodsz. Mindent megtennél azért, hogy mások elfogadjanak.

Gyűrűsujj /Művészet ujja/ Szépérzékről, tehetségről, művészetek iránti hajlamról árulkodik, de sokat mond jellemünkről is.
Ha hosszabb a középső ujjnál, akkor többre értékeled magad a kelleténél, ideje egy kis önvizsgálatot tartani. Sokszor csapongásra, esetleg játékszenvedélyre is utal.
Ha arányos és egyenes, akkor megértő, sikeres embert jelez.
Ha nagyon görbe, akkor jellemed nem mindig egyenes.

Kisujj /Szónoki képesség ujja/A szellemiséghez és az intuíciódhoz kapcsolódó terület.
Ha egyenes, nem görbe, nem bütykös, arányos a többi ujjhoz, akkor gondolkodásod kifinomult, nem rohansz fejjel a falnak, kiváló diplomáciai képességgel rendelkezel.
Ha nagyon rövid, akkor bár jó a felfogóképességed, de elveszel az apró részletekben.
Ha túl hosszú, akkor gyakran másnak próbálod magad mutatni, mint aki valójában vagy.

Suttognak a körmök

- Hosszúkás: tulajdonosa a képzelet világában él. Érzékeny és őszinte, de hiányzik belőle a kritikai érzék. Hajlamos a betegeskedésre.
- Téglalap: szelíd, kedves természetre vall, aki nem szereti a vitatkozást.
- Rövid: gyors észjárásra, magabiztosságra és türelmetlenségre utal. Az illető élvezi a vitatkozást, de ha alulmarad, megsértődik.
- Széles: egészséges embereknek van ilyen. Optimista, munkabírása kivételes. Hajlamos a mások feletti uralkodásra, veszekedésre.
 - Keskeny: határozatlan, akarat-gyenge emberre vall, akinek az egészségi állapota nem túl rózsás.