2011. július 20., szerda

Miért pedikűröztessünk?



A pedikűrösre már csak akkor gondolunk, amikor már fáj a lábunk. A probléma ott szokott kialakulni, hogy kapkodva levágjuk a lábujjainkról a körmöket, a bőrkeményedésekkel meg nem foglalkozunk.

A körömvágással csak az a baj, hogy a körömsarkokat ollóval nem lehet teljesen kiemelni, elég, ha egy picike kis körömszilánk benne marad, azt körbenövi a köröm szélén a bőr, és onnantól kezdve azzal az ujjunkkal csak gond van, mert begyullad.
Minél tovább vagdossuk, mi magunknak, az idő elteltével ez az állapot egyre rosszabb lesz.

Vannak akiknek a lába fokozottan hajlamos a bőrkeményedésre. A bőrkeményedéseket le kell szedni, mert a megvastagodott szaru akadályozza a láb vérellátását, kényelmetlen komfort érzetet biztosít, és esztétikailag sem szép. A bőr megrepedezik, és akár fájdalmas nyílt sebbé is válhat, mely a fertőzések nyitott kapuja.
 Nem csak csúnya, de fájdalmas is a tyúkszem, mely a szoros, szűk cipők következménye. Eltávolításához bőrgyógyász vagy Gyógypedikűrös szükséges.

Gondoljunk elsősorban arra, hogy saját magunknak legyen mindez, mert elsősorban ez a legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat a bőrünkben!

Ajánlatos 3-4 hetente felkeresni a pedikűröst!

 Amennyiben megjelenne valamelyik lábujjon a körömgomba, (a köröm megvastagszik, színét elveszti, és rugalmatlanná válik), megakadályozhatjuk a további fertőződést, illetve a fertőzött terület kezeléséhez is tanácsot kaphatunk!