2011. május 30., hétfő

Talpbetétek néhány fajtája

                                                Kényelmi talpbetét
Biztosítják a láb komfortját,a szinte láthatatlan vékonyságú betétekről a speciálisan kifejlesztett melegítő betétekig a téli időszakra, vagy a gyerekek számára készített betétekig.
Segítenek a láb egészséges életmódjának kialakításában.


                                                                                                                                       Tehermentesítő talpbetét
Kényelmes és professzionális cipőbetét,mely elősegíti,hogy a láb a cipőben optimálisan,komfortosan helyezkedjen el. Anyaga nagy teherbíró képességű,alátámasztja a lábboltozatokat,szellőzőnyílásainak köszönhetően biztosítja a láb szellőzését.
Segít a láb ortopédiai elváltozásainak megelőzésében. 




                      Mágneses talpbetét  
A talpon lévő idegvégződéseket stimulálja,ingerli,serkenti a vér áramlásának sebességét,fokozza a vérkeringést,javítja a láb a sejtek vérellátását,felgyorsítja az anyagcserét,elősegítve a méregtelenítést,
szabályozzák a belső szervek működését Ezáltal jótékony hatást gyakorolnak a szervezet egészére,annak
méregtelenítési folyamataira,a sejtek oxigénellátására,a szervezetre regenerálódási képességére.





                      Szilikonos talpbetét 
Elsősorban tehermentesítő feladatot látnak el,járás közben csökkentik a láb boltozatainak terhelését,a fájdalmak enyhítését pl.- egy tyúkszem,kalapácsujj,bütyök esetén. Csökkentik az ízületek és a csontok terhelését,puha talpi bőnyét pótolnak a bőrkeményedések helyén.

                      
                             
                       Aktívszenes talpbetét
Kiváló komfortérzést nyújtanak,természetes anyagból készülnek,valódi juhbőrből,illetve hatékony aktívszenes
szűrőt használnak a kellemetlen szagok közömbösítésére. Puhán alá béleltek,lágy latex párnával biztosítják a légpárnás alátétet. Méretre vágható típusai kaphatók. Biztosítják a védelmet a láb gombásodásával szemben.
Az alap elv a láb izzadásának ellensúlyozása,a szagok közömbösítése,a láb bőrének gombákkal szembeni védelme! 


                    Akupresszúrás talpbetét  
Műanyag talpbetét,amely áll magából a talpi műanyag részből,10 akupunktúrás ponton perforálva,és a perforált részekbe helyezkedő golyócskákból. Ezekbe az előre elkészített perforációkba lehet belehelyezni a golyócskákat, attól függően hogy milyen terápiás hatást kívánunk elérni.
A betét használata naponta nem haladhatja meg  4 órát, összesen és lehetőleg délelőttönként történjen. 




                       Speciális talpbetét 
Ezek a betétek már egy speciális probléma kezelésére használatosak : Haránt-emelő,Sarokfogó
Léteznek olyan talpbetétek,melyek bizonyos hatóanyagot juttatnak a bőrön keresztül a szervezetbe,ilyen
pl. a rézzel kombinált talpbetét. Közismert a szervezetben  egyébként jelenlévő réz hiányból kialakuló betegségek megjelenése a mai kor emberének szervezetében. Ezt a hiányt kívánja a talpbetét réz tartalommal való kombinálása ellensúlyozni,a bőr felszívóképességének kihasználásával.



                 Egyedi készítésű talpbetét
Alapja a láb szakszerű diagnosztizációja. Ebben  segítség,mint egy diagnosztizációs módszer a talp számítógépes vizsgálata,a podológiai  diagnosztizációs módszer, a podoszkóp.
Ez egy több mint 110 éve alkalmazott módszer mely,feltérképezi a talpi bőr vizsgálatával a támasztásban résztvevő és nem résztvevő részeket a lábon A talpon lévő bőrtakaró keringési alul működését egy számítógép speciális módszerrel kijelzi. melyből a szakember számára kiolvasható , hogy mely talpi részek vesznek részt a működésben,vérellátásban,hőellátásban,Ebből már a szak orvos felállítja a diagnózist és a gyógymódot. Igen jelentős módszer a diabétesz láb vizsgálatában
A láb statikai és egyéb működésében jelentős szerepet tölt be  az öröklött hajlam bizonyos betegségekre,az életmód,a foglalkozási ártalmak,a fejlődés során gyerekkorban ért hatások,igen jelentősen a cipő kiválasztása és annak hordása,valamint egyéb lábbetegségek.
Ilyen a benőtt köröm amely vezethet ortopédiai elváltozásokhoz,annak következtében pedig egyéb mozgásszervi és más betegségekhez!!